Ledare

Blev ombedd att skriva en så kallad ledare till nästa FSSM Nytt. FSSM Nytt är Studentmissionens officiella nyhetstidning eller nyhetsbrev, vad man sen skall kalla det. CopyPejstar texten till min blogg, så får några människor mer läsa den. Ris och Ros mottas med glädje :)

Ditt ord är mina fötters lykta…

 

Föreställ dig att du skall gå in till S-market eller Citymarket och handla mat. När du låst bilen och lyft blicken mot butiken söker ditt öga efter ingången, och efter några sekunder finner du den. När du närmar dig ingången ser du dörrarna till butiken och när du tar steget mot dörrarna skjuter de åt sidan och släpper dig in till butiken. Denna bild tycker jag att beskriver väldigt bra vandringen med Gud.

 

Ibland i våra liv ser vi ett mål, något som vi strävar till eller vill uppnå. Någon uppgift som Gud välsignat oss med. Men det kan hända att vägen till målet inte alltid ser helt självklar ut. Det kan hända att vi vet vad vi skall uppnå, men inte hur vi skall uppnå målet.

 

Vägen kan verka lite stenig. Men det handlar inte om hur vägen ser ut. Det handlar inte om min eller din kraft. Det handlar inte heller om hur mycket VI försöker. Guds kraft och kärlek är oberoende av dessa ovanstående faktorer. En konstant som vi inte kan förstå med vår mänskliga vishet. Därför får vi lämna vår vandring fullständigt i Herrens händer. Ifall Gud ger dig en uppgift eller uppmaning får du också lita på att Han i sin nåd sänker dig den kraft som du behöver för uppgiften. Hindren må vara hur höga som helst, men hindren kan aldrig bli för höga för Gud.

 

Under vandringen är det oerhört viktigt att ha blicken fäst vid det väsentliga, alltså Jesus Kristus. Mannen som dog på korset för att vi skulle få tillträde till det eviga livet, som vi aldrig kan förtjäna i vår egen kraft. Genom daglig bibelläsning och bön lär vi så småningom bättre och bättre att känna igen sanningen. Denna kunskap om sanningen tror jag att hjälper oss på vår väg.

 

Märk väl, dörrarna till matbutiken skjuter åt sidan först när du tar steget mot målet! Så kan det även vara i dina uppgifter. Dörrarna öppnas och fönstren stängs, alltid i den perfekta tidtabellen.

Liksom Abraham satte sin tillit till den allsmäktige Herren, får vi också göra det och gå i tro in i de uppgifter som Gud har förutbestämt åt oss.

 

 

… och ett ljus på min stig


Kommentarer
Postat av: Mathias Salo

Jättebra skrivet! Fin, lättförståelig jämförelse! :)

2012-05-29 @ 14:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0