Bloggtorka

Betyder faktumet att jag inte skrivit blogg på två veckor att jag har ett liv, eller att jag inte har något extra att skriva om? Tror dee lite av de båda. Men en sak som ja had tänkt skriva några dagar tidigare var om Veritas Forums.
Veritas? Dendä banken?
Nej, den Veritas som du möjligtvis tänker på är ett försäkringsbolag. Det Veritas som jag varit med och ordnat är ett diskussionstillfälle. Som en parentes kan jag säga att ordet "veritas" kommer från det latinska namnet som står för "sanning". Tanken med forumet är att skapa en trygg miljö där alla kan diskutera om livets viktiga frågor utan att behöva känna sig nertryckt. Det är ju ändå en liten tabufråga att diskutera tro och religion. Dessutom går man väl väldigt sällan igenom samma slags frågor under en föreläsning.
Temat för diskussionen kom ganska snabbt, det blev Livets mening. Ville själv satsa på detta evenemang, eftersom jag tror att frågan om livets mening är väldigt viktig att hantera. Frågan berör ju precis varenda kotte som lever här på jorden. Tror att varje människa i något skede av sitt liv slår en tanke för vad som är livets mening. Tror också att ifall människan inte hittar något vettigt svar på denna fråga, kan det leda till vad som helst.
I Januari började vi med planeringen och efter tre månaders arbete skulle forumet gå av, alltså igår. Och nu är forumet förbi, vilket känns ganska skönt. Situationen e ju int att ja sku ha helt noll i kalendern, men en stor grej som tagit mycket tid är förbi. 130 personer kom, nästan dubbelt mer än vad jag förväntade mej, så får väll va nöjd. Diskussionen filmades så för den som inte hade möjlighet att komma eller ångrar att denne inte kom, så kommer diskussionen upp på nätet inom en liten framtid.

Bråttom?

Då ja va på hösten ti Israel fick ja höra en massa herrli undervisning o myki bra juttuna. En sak tänker ja nu dela me mej, eftersom ja själv kanske kan placera mej i närheten pga olika evenemang, skolarbeten osv. Tror de va David Pawson som berätta dehä.
De va nämligen en man som flytta ti Afrika fö han upplevd att de va hans kallelse. Han byggde en skola, kyrka, hus med mera. Fick till stånd otroligt mycket rent konkret. Kyrkan börja blomstra så småningom, folk hitta vägen dit o börja bli intresserade av den kristna tron. Gud välsigna de han had gett sig in på.
Mannen arbetade 7 dagar i veckan. Månda till lörda me allt praktiskt, låååånga dagar. Oså predika han på söndan ti folket på Gudstjänsten.
Så höll de på ganska länge o man märkte hurudan skillnad hans arbete hade.
Men så kom de en söndag då folket i kyrkan väntade på att mannen skulle komma för att få predika åt dem. Folket väntade.... och väntade.... o mannen syntes inte till.
Folke började söka efter honom o de hitta mannen från sitt hus.. Han låg på golve i en blodpöl, han had skjuti sig själv.
Reaktionen fö dehä folke va då att "Eftersom hans Gud tillåter att han tar sitt liv på detta vis vill vi inte ha något att göra med Gud." O allt de andliga arbete som mannen hade gjort på området rann helt ner i sanden.
Tycker int om hu denhä stooryn sluta, men gillar det som vi kan lära oss av detta.
Människan är inte gjord för att arbeta 7 dagar i veckan, vi behöver helt enkelt vilodagar! Dagens samhälle skrämmer mej ibland då man ser på tempot. Man skall hinna med så mycket som möjligt under varje dag. Inte undra på att alltfler människor får burnout och sånt. O nog vet ja ju av mej själv också att ja gillar att vara effektiv. Före julen planerade jag några veckor me en halvtimmes noggrannhet, under en vecka vaknade jag inte en enda gång före kl 6 på morgonen, och den tidigaste väckningen var 4.30! Kan lugnt säga att de gick för långt. Klarade dock veckorna med livet i behåll, men det tog 3 veckor att återhämta sig. Som tur var jullovet 3,5 veckor, och efter det lovet tänker jag inte köra mej så slut pånytt.
Sku vila uppmuntra dej att ta åtm en dag i veckan då du kopplar bort allt som stressar o tynger o gö någå som du njuter av och får lugn. De kan du gö me gott samvete. Ta fler lediga dagar ifall de behövs.
Effektiv kan man int vara ifall man int laddar akkuna ibland.
Ha ett lugnt veckoslut. :)
3. Tänk på vilodagen så att du helgar den.

RSS 2.0