Tåg

Sitter på tåget. Destination Helsingfors. Mokkulan krånglar o tåge svajjar lite så dee svårt att sitta stilla. En del av passagerarna sover, med eller utan musik i örat, nån läser tidning o nån surffar på datskin. En normal vardag på tåget alltså.

Ti Helsingfors ska ja på en medarbetarkonferens ti två dar. Ska börja som studentarbetare i Vasa fö Studentmissionen o dihä dagarna fungerar lite som en typ av skolning. En studentarbetares huvudsakliga uppgift e att sprida evangeliet bland studeranden vid universitet och högskolor, vilket i praktiken innebär att planera och ordna olika evenemang o stuff. Passar väll bra fö mej. Tycker nämligen om att planera och organisera grejjer, o då de gäller något som kan ha evighetsvärde för nån, blir jag ännu mer taggad.

När ja kollar på höstens program angående Studentmissionen så kommer de antagligen att bli utmanande och stressit. Åtm en gång i veckan blir det någon form av möte eller häppening, vissa veckor två. Plus att vi skall ordna en skapelsehelg med en expert inom evolutionen och skapelseberättelsen.
Activity skall man inte blanda med achievement, som min gode vän brukar säga, och därför är det oerhört viktigt att inte fokusera på mängden av möten utan på kvaliteten. Ifall inte Guds Ande e med och välsignar vår verksamhet skulle vi lika gärna kunna låta bli att samlas. Ett av mina böneämnen för hösten och det kommande läsåret är således att folk skall hitta Jesus genom Studentmissionens verksamhet och få bli djupare rotade i bibeln. Ber också om välsignelse och vägledning för mej och styrelsen så att vi kan låta Hans vilja ske, och inte vår egen. Joina gärna in i bönen!

Tror dehä e en av de väääldigt få gångerna som jag bloggat utan att druckit te eller någon form av kaffe. En varm dryck under en bloggstund är som pricket på i:et. Perfekt att slå in en slurk när man försöker catcha sina tankar.
Orsaken varför kaffet uteblev denna gång var att VR inte tar Visa Electron emot som betalningsmedel. Va jobbit. Dock dricker jag för mycket kaffe för tillfället så helt okej sist o slutligen att mitt kort inte dög.

Here I go again.

På något sätt börjar de kännas som att sommarlove börjar avrunda sig o att studielivet i Vasa snart kan påbörjas igen. Vet ni, känslan om att en ny rubrik och ett nytt kapitel skall snart köra igång. Ändå då ja kollar på kalendern så ede lite under fyra veckor tills min skola börjar, så riktit runt knuten e skolstarten nu int. Men då igen om ja kollar ut från fönstret så säger vädret att sommaren e imperfekt o hösten e presens.

Fast ja int riktit vet vart sommaren ha försvunni, elle om den nånsin ens nått Finland o Kokkola, ser ja jättemyki fram emot hösten o de nya läsåre. Dehä va den första sommaren som ja jobbade i stort sett hela love o kan nog konstatera att studielivet smakar en aning bättre än arbetslive. Men för tillfället ska de säkert vara så också. Allt har sin tid och arbetslivet får vänta sig ett x antal år.

Eftersom sommarlovet snart börjar ta sig tänkte ja också sluta me mitt sommarlov i bloggandet. Månne ja har nå läsare kvar efter den torra perioden på denna sida? Nå de får väll visa sig..

RSS 2.0