Den perfekta kaffestunden

Tänker nu upplysa er om hur min perfektakaffekopp- stund ser ut. För att... jaa.. för att!

Oftast inträffar stunden på en lördag. Olika element påverkar på stunden och varje element e lika viktigt för att stunden skall vara perfekt.
Stundens rötter går ända till 30 f.Kr. Därifrån är det dock en ganska lång väg att berätta till dagens läge så ja skippar en del. Går rakt till fredagen, dagen före D-Day.
På fredagen har alltså veckoslutet börjat. Tyngden, stressmängden och sömlösheten från veckan speglar sej i de att hur glad jag är över veckoslutet. För att stunden skall vara maximal är sömnlösheten från veckan stor, veckan har varit tung, men stressmängden är liten. På veckan har vi dessutom haft hårda träningar med laget, ett vunnet spel, och några hårda gympass.

Fredagen börjar med det normala, fö tillfälle alltså arbete. Efte arbete slaka i några timmar, powernapp på 2h ungefär. O lite mera slaka. På kvällen spending lite quality time me vänner. En jättetrevli kväll o sen sent o sova.
Fredagen- elementet avklarat!

Nästa element som spelar en viktig roll i pusslet är lördamoron o förmiddag. Eftersom sömnlösheten o univelkan är stor från veckan så sover ja harmlöst ti 12. Fast me en väckning mellan 9 och 10, för att kolla klockan o konstatera härligheten av sömn. Stiger opp där 12 tiden, drar på mej yllesockor o en skön huppari på pyjamasen, o äter någå smått. Stekta ägg o kanske ett rostat brö o nå joghurt. Men int så myki att ja blir helt övermätt.

Efter de ede några timmar chill o dill bara. O den perfekta kaffekoppstunden närmar sej. På en vanli lörda börjar nämligen första premierleague matchen 14.45. O den brukar ja sii. Beroende förstås på vilka spelar. O här kommer ett mycket viktigt element. Matchen som börjar 14.45 måste vara bra! Helst skall Manchester United spela, för då är jag taggad redan innan den ha börja.
Då domaren blåser i visselpipan för första gången som ett tecken att matchen kan börja slår min vänstra pekfinger på den bruna knappen vilket i sin tur åstadkommer att "ON" ljuset börjar lysa. Efter några sekunder börjar det bubbla i kokaren och den perfekta kaffestunden är snart här.

Under tiden som kaffet gör sej färdit lägger ja mej på soffan o sir på matchen. Vilket väder det är har en liten roll. Eftersom ja kan si rakt ut därifrån var ja ligger, vill jag att vädret ska va fiint. Antingen ede vinter, en aning kallt men solen skiner. Eller så är det sommar, o samma sak, solen ska skina. Regn o snöstorm e blä.
Kaffet har äntligen kokat färdigt, men häller det inte ännu i koppen, eftersom jag inte ännu ha valt kopp o kaffet ska stå några minuter i pannan förrän den har nått sitt maximum.

Nu återstår alltså några saker, elementet som kommer till näst är att välja kopp. Skall visa er alternativen.

Här är alltså mina alternativ, o som ni sir ha ja valt den vita koppen ti denhä bloggstunden.
Tänker nu analysera varje kopp så att ni också förstår mitt val.

Den vita koppen ner ti vänster: En iittala kopp på 4dl.  Skönt massiv. Lite klumppig att ha i famnen elle i händena. Men med "greppet" går de hu bra som helst. "Greppet" tar dock många år att lära sej, och innehåller en del government secrets också. Är perfekt i stunder då man vill ha myki kaffe o har tillgång ti ett bord.

Koppen breve den vita: Mammas kaffekopp, elle hon har några såna. Vet int varifrån di e elle någå. Men mamma dricker sitt kaffe allti ur en sån. Ger en liten bild av ostabilitet och osäkerhet men är bra formad, och gör att kaffet smakar väldigt bra. Har aldrig vunnit platsen i den perfekta kaffestunden, men är kandidat varje gång.

Koppen längst ti höger: Pappas choice. Koppen hanterar kaffet bra, är perfekt formad för att man skall få båda händerna runt koppen så att man kan värma sej om dee en kall da. Utseendet är elegant och en fröjd för ögat. En stark kandidat för den perfekta kaffestunden, mest pga dess form.

ManUtd koppen: Utseendet är ett mästerverk. ManUtds logo på sidan, samt mitt namn. :)) Men tyvärr är koppen lite rookie i att hantera kaffe och formen på koppen är inte den bästa. Passar bättre för kaakao o varm saft. Vinner således sällan platsen.

Coffee to go- koppen: Fick koppen ti julklapp av Santtu. En ganska hightech, håller drickat varmt eller kallt fast hu länge eftersom man kan fylla insidorna av koppen med hett eller kallt vatten. Dessutom har den ett coolt lock. Vinner heller aldrig platsen. Brukar använda den främst om ja läser, studerar eller tränar på att spela gitarr. En studiekopp mera.

Egypten koppen oppe ti vänster: Fick koppen alltså av familjen då di kom från egypten. Väldit massiv, rymmer typ 5dl! Och innehåller riktig guld! status. En stark kandidat. Men har ingen vidare erfarenhet.


Har nu presenterat kopparna. Och för de mesta vinner den blåvita koppen. Men de kan variera nu som då.

Men okej, de sista elementet som gör kaffestunden perfekt är förstås själva kaffet. Sku ju va en urusel kaffestund om de sku finnas fast lingonsaft i koppen.
Kaffet är självklart Presidentti, inget att diskutera om. Lite vaniljsås, o mjölk till. O soppan e klar!
Sen bara o ligga på soffan me koppen i famnen, matchen rullar på, o stunden e perfekt!


De va analysen om den perfekta kaffestunden. Plus fö den som orka läsa hela.



Take care!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0