Mullibordelli

Aka Grundläger - avklarad!
JESS!
Veckan var ganska hård, en förvånandsvärt stor procent av deltagarna kom tibaks i liv.
Nåja, så brutalt va de nu int.


Startade förra måndagen me vårt kompani me bussar (som tur) från brigaden. Skulle spendera 5 dagar i Syndalens skogar.
Till en början delades vi in i mindre grupper o lade opp tälten o maskeringarna. Sen började vi genast på med utbildningarna och stridsövningarna. Dagarna var väldigt långa, väckningen var 0600 varefter vi åt morgonmål o sen körde vi nonstop ända till ungefär 22.00 På natten hade vi även vaktposttjänst. Två män skulle ligga i en eldställning och spana efter fiender o en tredje skulle vakta tältet samt greijona o ta hand om kaminen så att den int slockna. Hade tur den första natten då jag inte behövde göra nåndera, men den andra natten hade jag en 3 timmars pass i eldställningen. Har nu som då haft svårigheter i att få sömn, men nu var det nästan mission impossible att hållas vaken. Vaknade lyckligtvis alltid då mitt vapen ramlade omkull på mina händer.. hehe..

Onsdan var kanske den mest hajoo dagen. Genast efter morgonmålet gick vi till skjutbanan och hade skjutövningar, men under övningarna börja de o störtregna. Dessutom blåste de säkert 1000m/s. Efter skujövningarna hade vi krigarens prov, vilket gick ut på att den enskilda mannen skulle fa ti 15 olika stationer o utföra saker som vi lärt oss under g-perioden. Provet skulle utföras i alfabetisk ordning och eftersom mitt efternamn börjar me W så fick ja vänta en GOD stund. På vänteplatsen ösregnade det fortfarande o de va ganska humor då hela plutonen låg och sov.. I nå skede hörde jag en annan avdelning marschera förbi och nån slängde ur sej att "vitsi va di e sönder".

Äntligen blev det min tur. Tycker att provet gick ganska bra, fick fulla poäng från åtm skyddsövningarna o granatpunkten, o från många blev de några poäng från full. Mest gick folk sönder me sanden, man hamnade åla i sanden många gånger o ni kan tänka er att sand+vatten e int så skönt. Stägän så också ut mera som ett sandslott än som ett vapen.
Jaa o just de, vi va ju på läger så man kuna int duscha eller annars tvätta sej på kvällen.. :)

Torsdan va ganska chill, var ti skjutbanan och efteråt skulle vi i gruppen gräva en eldställning var man kuna stå. To ungefär 5h för vår grupp att få den färdi, men vitsi va den blev snygg! En ganska intressant sak som hände då vi grävde på den var att en gruppkamrat hitta en granat som var från vinterkriget! Gubben slo 3 gånger me spaden på den förrän han fatta att sluta. Utbildarna kallade på nån snubbe som kom o lyfte opp den. Granun hade inte sprängt och me lite otur skulle militiden blivit betydligt kortare.

Gjorde också andra intressanta saker på lägre, t.ex sköt me kevytsinko osv.. Men de bästa me lägre var/är att dee SLUT!


Tack Gud för en egen skön säng var man får sova helt ensam!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0